×

Prva Auto@2030 Adria konvencija autoindustrije

Auto@2030 Adria konvencija autoindustrije održat će se po prvi puta 17. lipnja u Zagrebu kao kombinirani događaj uživo u City Plazi i putem Zooma. Organizator konvencije Swiss School of Business and Management Geneva (SSBM) ima za cilj usporediti situaciju razvijenih europskih automobilskih tržišta s našom regijom i prikazati na koji način će se transformirati poslovanje automobilima.
Auto@2030 Adria - konvencija autoindustrije
Auto@2030 Adria - konvencija autoindustrije

Auto industrija u zadnjih nekoliko godina prolazi kroz tektonske promjene zbog promjena očekivanja kupaca, elektrifikacije i povezivanje vozila, te mobilnosti što rezultira konsolidacijom proizvođača automobila i mreže trgovaca, mijenjanjem poslovnih modela i alternativnim modelima prodaje s izravnim pristupom kupcima. "Raduje me mogućnost razmjene iskustava s kolegama svih automobilskih marki. Autoindustrija će se dolaskom električnih vozila i digitalizacijom u sljedećih nekoliko godina promijeniti više nego u zadnjih stotinu“, naglasio je Damir Gavran, idejni začetnik konvencije u suradnji sa SSBM-om.

Kada i gdje se održava Auto@2030 Adria Auto@2030 Adria konvencija autoindustrijeodržat će se po prvi puta 17. lipnja u Zagrebu kao kombinirani događaj uživo u City Plazi i putem Zooma. U skladu s epidemiološkim mjerama očekuje se da će dio govornika i uzvanika biti prisutan u dvorani zagrebačke City Plaze, dok će se strani govornici i veći dio publike pridružiti virtualno.

Organizator konvencije Swiss School of Business and Management Geneva (SSBM) ima za cilj usporediti situaciju razvijenih europskih automobilskih tržišta s našom regijom i prikazati na koji način će se transformirati poslovanje automobilima.

Teme konvencije Auto@2030 AdriaTeme o kojima će se govoriti na konvenciji Auto@2030 Adria su:

 • ključni automobilski mega trendovi
 • zašto 2/3 norveških kupaca bira elektrificirana vozila
 • prodaja pretplate za električna vozila s primjerom iz Velike Britanije
 • kako se mijenja poslovni model trgovaca automobila
 • trendovi
 • zakonodavstvo
 • infrastruktura
 • državne subvencije
 • poslovni model budućnosti - digitalna prodaja, financiranje i osiguranje automobila.

Govornici konvencije Auto@2030 AdriaNa konvenciji ćete moći čuti europske lidere auto industrije, analitičare te predstavnike gotovo svih automobilskih marki u našoj regiji. Između ostalih, na konvenciji Auto@2030 Adria govorit će:

 • Christian Richter - globalni direktor za auto industriju u Googleu
 • Rui Ferreira - komercijalni direktor „britanskog Netflixa“ za električna vozila onto
 • Nick White i Patrick Fuller - predstavnici platforme za digitalnu auto analitiku Sophus3
 • Sepi Arani – medijski i komercijalni direktor online platforme za prodaju vozila Carwow
 • Filip Brkljača - HT, predstavnik Odbora za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost AmCham
 • Hrvoje Prpić, predsjednik Udruge vozača električnih automobila „Strujni krug“
 • Maja Brkljača, predstavnica Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Pridružite će im se i predstavnici kompanija koje su implementirale u Hrvatskoj inovativna digitalna rješenja za autoindustriju poput Addiko Bank s virtualnom poslovnicom i Croatia osiguranja s potpuno digitalnim ugovaranjem osiguranja za automobile Laqo.

Kome je namijenjena konvencija Auto@2030 AdriaKonvencija je namijenjena proizvođačima automobila, uvoznicima i trgovcima, bankama, leasing i rent a car kompanijama, osiguravajućim društvima, te brojnim zaljubljenicima auto industrije. "Jako smo sretni da će se održati jedan ovakav automobilistički događaj na kojem ćemo moći razgovarati o budućnosti automobilske industrije u Hrvatskoj i regiji, ali i čuti najbolje svjetske prakse od vrhunskih stranih stručnjaka", zaključio je Tomislav Miletić, generalni direktor za marke Peugeot, Citroën, DS Automobiles Hrvatska u Emil Freyu.

Kako sudjelovati na konvenciji Auto@2030 AdriaViše informacija potražite na web stranici SSBM-a: www.ssbm.ch/auto2030

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i top ponude, prijavite se za mjesečni newslettter!